Пътят към себе си

Наталия Цветкова


 Гещалт психотерапевт

„Психотерапията е пътешествиe към самите нас“

Започнах своето пътуване към психологията когато бях на 25 години и се появи на бял свят първият ми син.
Вече бях завършила „Международни отношения и търговия“ в Англия, защото така трябваше. Когато бях на 18, естественият избор беше да последвам пътя на родителите си. Майка ми е утвърден международен търговец и реших, че с този избор ще я зарадвам.
Тогава, когато аз самата станах майка, разбрах, че децата ни радват само защото съществуват, а не заради „правилните“ или „неправилните“ им избори. Беше времето, в което трябваше да открия себе си и да не отлагам мечтите си. Исках да превърна хобито си в професия, която ще ме стимулира да давам най-доброто от себе си като професионалист и като човек. Исках да уча психология!
И така през 2010г. бях отново в университета като бакалавър по специалност „Клинична психология“. Наред с класическите дисциплини започнах курсове по позитивна психотерапия, а през 2013г. „срешнах“ гещалт терапията и се влюбих. Повече за този метод можете да научите в секцията услуги.
За да може един психотерапевт да работи с вашите травми, страхове, тревоги, житейски кризи и др. той трябва да премине през своите собствени. За мен психотерапията се превърна в път, приключение, в което намерих човека, на който да се доверя, който ми подаваше силна ръка когато падах, ставах, отчайвах се, отказвах се, бягах … Човекът, който беше до мен през цялото време и ме водеше уверено напред, защото това пътешествие е път през себе си, осеян с предизвикателства и кризи.
Ако сте достигнали до свой житейски кръстопът и чувствате, че имате нужда от ръка, на която да се доверите, за да ви преведе през пътя, не се колебайте да потърсите помощ. Предлагам ви уютно място, на което ще се почувствате сигурни и приети, ще получите подкрепа в усилието да застанете очи в очи със страховете и проблемите си, за да ги преодолеете.
В клиничната си практика успешно съм работила с клиенти с депресия, стрес, ниско самочувствие, следродилна депресия, проблеми във връзката или проблеми с децата, проблеми с храненето, преодоляване на значими загуби, паник атаки, бърнаут, агресия и страхове.
Работата ни ще бъде напълно конфеденциална, под супервизията на утвърдени специалисти извън България, до момента, в който достигнете своята естествена автентичност и автономност и почувствате „пълнотата“ на своя живот.

Клиничен психолог – Нов Български Университет;
Консултант по Позитивна психотерапия;
Гещалт психотерапевт към Българския институт по Гещалтпсихотерапия;
Водещ малки групи “Първите седем в Гещалттерапията”;

Телефон за връзка  +359 878 60 10 71

Към началото